sábado, 17 de abril de 2010

Serà un Mira(t)ge? (Sant Llorenç del munt)

Dissabte ben d'hora ens posem en marxa el Ruben , en Javi i jo hem quedat amb el Pere a Terrassa . Objectiu ; Sant Llorenç del munt . Despres dels habituals dubtes... Vam començar la setmana amb l'historia sense fi o sigui anar a fer via llarga a Vingrau , després Rocamaura , Montserrat , passant per un parell de dies a Ullà , quan ja haviem decidit en Sergio i jo anar a Rocamaura em truca en Ruben i proposa Sant Llorenç ...


Doncs cap a Santllors!! . Fem un esmorzar a Terrassa , el barri millor no dir-lo , es d'aquells en que has de dur la cartera grapada a la butxaca... si la vols conservar!! . En Pere , avui ens mostra el seu bressol , acompanyat per en Marc (espectacular a Hereje 7a+) i l'Albert (més conegut com la locomotora de Matadepera), ens porten al sector de la sardineta de baix . Escalada atlética , una part de conglomerat , el que alguns locals anomenen "podrit" i l'altre part , la de dalt una pedra similar al calcari , molt adherent , una roca que et dona opcions , pero no regala res .

A la segona foto tenim l'Albert , que segons ell avui no tenia el dia però que s'ha fet sense despentinar-se , un V+ , Usimandries (Obert) , un 6A+ Via del yankee (Top) i dos 6B Mirage i Blackout (Top) , mentre jo només volia descans per als avantbraços la locomotora ha posat la directa i no ha parat d'escalar!! . En Javi després de mesos sense escalar estrena el seu arnés amb la Cazo grande (V) , només amb una mica de constancia podria esser un escalador fantàstic fa moviments dignes de l'Spiderman , salt memorable a la cazo!!! . Continua amb l'Usimandries (V+) i també la treu , les dos en Top , ha provat la via del yankee (6A+) que amb treball sortirà .

Quines parets que hi ha a Sant Llorenç !!! . Al damunt tenim la font soleia , una de les zones d'elit , amb abundancia de vuitens i setens
Aqui sobre tenim a l'Albert liat amb la via del yankee , al seu cantó hi ha la Mirage . Aquestes vies han sigut la cara i la creu per al Ruben i per mi . Després d'encadenar la primera via , la cazo grande , estaba parat i una miqueta turbat per que no he començat amb gaire bones sensacions , l'Albert m'ha dit per que no probava la Mirage (6B) . L´he mirat amb cara de "tio t'has tornat boig?" pero ja m'havia inoculat el verí... I si la provo? , dit i Fet!! dubtes al principi , passada la primera xapa , saque per no equilibrar-me , una vegada a la roca bona he anat guanyant confiança i amb algun descansillo , gracies als savis consells i anims de l'Albert he obert el meu primer 6B . L'alegria ha sigut complerta quan després d'una lluita mental brutal , amb 3 o 4 saques inclosos , en Ruben també s'ha obert el seu primer 6B!!! . Encara estem molt lluny d'assentar el 6B , peró em pregunto , serà un mira(t)ge lo d'avui?. Al 6A+ , patiment per part dels dos i com a máxim a la segona xapa amb varis saques inclosos , tornarem a veuren's Yanki!!!

En Marc juga a una altre lliga , a dalt , el veieu a l'hereje , s'ha obert en un moment la via del yankee i se n'ha anat a l'hereje (7A+) l'ha muntat i al segon intent , l'ha encadenat . En Pere , doncs deu ni do , pero aixó us ho explicara ell al seu bloc!!!


Sobre aquestes linies en Javi fotent-li a Usimandries (V+) . En resum un dia fantàstic , amb uns companys genials , bé menys tu Rocco!! Quina creu aquest bull-dog frances!! , el senyor apart de llufar-se tot el cami , a l'arribar a les vies s'ha untat de dalt a baix de caca de burro!! . Els sectors mes recomanables i tranquils per escaladors del nostre nivell son la sardineta de baix i el diafragma .





6 comentarios:

Albert Crespi dijo...

Ostres quin reportatge més bèstia!! M'ha encantat la crònica d'aquest dissabte! Això de locomotora és per la velocitat del camí o pels topropes?? jeje
Jo avui he anat a Gelida! M'he passat des de les 11 del matí a les 5 de la tarda, i he fet el meu primer 6c amb top! Una via xulíssima i molt llarga amb un pas de bloc que requeria enganxarse amb les dues mans a una bavaresa i posar els dos peus fent palanca a l'altra banda de la bavaresa.. brutal!! He obert i encadenat un 6a molt guapu i que demanava braços, però amb uns cantos... Gelida està ple de cantos! També m'han enganyat i me penjat a un 6c+, però em sembla que encara no puc jugar a la lliga dels "grans" :). Ei, quan volgueu anem a buscar roca por ahi!

Albert Crespi dijo...

Per cert, felicitats Dani i Ruben per la Mirage, no és un Miratge no, ja la teniu! I el Javi apunta moltes maneres, ese Cazo!

Daniel Riera dijo...

Ei Albert!! Deu ni do , estas fet una locomotora com a minim per nosaltres . Diumenge ens el varem passar de descans i tu tibant!!
D'aqui a res estas a la lliga d'en Marc!! ja ho veuras . Aquest es el meu correu ; danielrp1978@hotmail.com , quan vulguis quedem!!!
Fins aviat!!

PGB dijo...

Boníssim! Us veu defensar molt bé!!!

El proper cop us portem al Diafragma a tastar vies una mica més llargues que a la Sardineta i amb roca igual de bona ;)

Percert, la roca és conglomerat amb una mena de capa calcària... jo n'hi dic conglocalcàri! :P

Un post genial!

PGB dijo...

Ara que torno a mirar la foto del Marc, no està prou ben enquadrada... mireu la cinta que té més amunt... baixa en diagonal en comptes de vertical!!! Que fuerrrrrte!

Quin bombo la Hereje!

4Recauxutats dijo...

ostres!!! es veritat el que dius de la foto Pere!!
Queda pendent la visita al diafragma!! . Apuntat el conglocalcàri!!!